Verkiezingsprogramma & kandidatenlijst

Verkiezingen 2022.

PVV presenteert verkiezingsprogramma en kandidatenlijst

De Haagse PVV presenteert vandaag haar verkiezingsprogramma en kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart. ‘Den Haag is vol’ is de titel van het programma en de slogan waarmee de PVV de verkiezingen in gaat. We willen een rem zetten op de bouwdrift in de stad. Veel problemen in Den Haag zijn een direct gevolg van overbevolking of worden daardoor versterkt. Een enorme instroom aan migranten zorgt voor veel overlast en zet de leefbaarheid en het woongeluk in veel wijken onder druk. Wat de PVV betreft wordt het tegengaan van bevolkingsgroei doelstelling van het Haags beleid en gaan sociale huurwoningen in de stad alleen nog naar mensen die meerjarig in de stad verblijven.

Naast het tegengaan van de bevolkingsgroei is veiligheid een speerpunt waar in het verkiezingsprogramma veel aandacht naar uitgaat. De PVV wil de komende vier jaar 80 miljoen euro vrijmaken voor een keiharde aanpak van straatterreur en overlastgevend tuig. Dit moet onder andere gebeuren door meer handhavers, het invoeren van stadsbreed preventief fouilleren, en het uitbreiden van cameratoezicht. Ook wil de PVV dat de lokale belastingen flink worden verlaagd en dat er meer wordt geïnvesteerd in zorg, welzijn, buitenruimte, wegen, parkeerplaatsen en het renoveren van woningen. Om dit allemaal te bekostigen wil de PVV bezuinigen op duurzaamheid- en integratiesubsidies, citymarketing, het ambtenarenapparaat en doorgeschoten pamperbeleid. Ook wordt er flink gesneden in het budget voor kunstsubsidies. Met uitzondering van bibliotheken en musea vinden wij dat kunstinstellingen hun eigen broek moeten ophouden. Als we de subsidies voor theaters afschaffen zullen zij meer betalende bezoekers moeten trekken om overeind te blijven. Dit zal leiden tot een cultuuraanbod waar meer mensen zelf voor willen betalen. Een win-win situatie voor iedereen.

Naast de typische PVV-speerpunten zijn er ook een aantal nieuwe punten te vinden in het programma. Zo wil de PVV bijvoorbeeld een ADO-fanshop in het centrum van de stad realiseren, de samenwerking stoppen met bouwbedrijven die meermaals boven het aanbestedingsbudget uitkomen en is er een apart hoofdstuk voor Scheveningen. De PVV wil dat Scheveningen meer autonomie krijgt door decentralisatie naar een deelraad met een eigen (informele) burgemeester. Belastinginkomsten die op Scheveningen worden verdiend moeten ook voor 80% ten goede komen aan Scheveningen en er gaat speciale aandacht uit naar de visserij en surfcultuur.

De focus op het stadsdeel Scheveningen komt niet als een verassing voor wie naar de kandidatenlijst van de Haagse PVV kijkt. Op nummer drie prijkt daar de naam van ervaren Tweede Kamerlid en ras-Scheveninger Machiel de Graaf. Hij wordt door de Haagse PVV als wethouderskandidaat naar voren geschoven. De PVV toont duidelijk de ambitie om na de verkiezingen mee te besturen in de stad. Lijsttrekker Sebastian Kruis schrijft daarover in een persoonlijk voorwoord “Heel veel Hagenaars en Hagenezen geven opnieuw het vertrouwen aan ons om te knokken voor het Haagse belang zoals we dat de afgelopen jaren hebben gedaan. Niet alleen door het benoemen van problemen maar door ook onderdeel te zijn van de oplossing. Daarom willen wij na de verkiezingen verantwoordelijkheid nemen. Het liefste in het college, maar gedogen kan wat ons betreft ook.”

In een toelichting op het programma en de lijst zegt Sebastian Kruis het volgende: “De PVV gaat de verkiezingen in met een sterk en realistisch programma. Wij beloven de Hagenaars niet dat de bomen tot in de hemel groeien maar durven scherpe keuzes te maken. Wat we de Haagse kiezers wel beloven is dat we keihard ons best zullen doen om te knokken voor hun belang en niet voor het belang van mensen die hier nog niet zijn of voor het belang van donateurs. We hebben tien geweldige kandidaten die vol energie staan te trappelen om aan de slag te gaan.”

Klik hier om het verkiezingsprogramma van de Haagse PVV te bekijken. 

Kandidatenlijst Haagse PVV:

  1. Sebastian Kruis
  2. Nick Kaptheijns
  3. Machiel de Graaf
  4. Ton Heeren
  5. Dick Kaffa
  6. Chris Faddegon
  7. René van Beek
  8. Addie Wisse
  9. Marc van den Berg
  10. Norbert Solms

Klik hier om onze kandidaten te ontmoeten.

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij sturen geregeld nieuwsbrieven om onze achterban op de hoogte te houden van nieuws & ontwikkelingen. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken.

Volg ons op...