Debat over winkels

Raadsvergadering 29 november 2018.

Tijdens de raadsvergadering op 29 november stond de Kadernota Detailhandel en de Verordening winkeltijden op de agenda. Wij steunden een amendement om openingstijden van de winkels tot 21.00 uur uit te beperken op zondag om hiermee zowel het winkelend publiek als de ondernemers tegemoet te komen. Dit amendement heeft de stemming niet gehaald. De verruiming van de openingstijden wordt nu uitgebreid naar 23.00 uur, uiteraard is dit voor de winkeliers op vrijwillige basis.

Wij hebben tijdens dit debat ook een motie ingediend om de islamisering van onze winkelstraten tegen te gaan. Raadslid Sebastian Kruis heeft aangegeven dat vele inwoners zich niet meer herkennen in bepaalde delen van onze stad. Uithangborden en reclames in het Arabisch en winkels met halalvlees nemen het straatbeeld over. 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij sturen geregeld nieuwsbrieven om onze achterban op de hoogte te houden van nieuws & ontwikkelingen. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken.

Volg ons op...