Sancties buurthuizen

Korten subsidie buurthuizen die integratie tegenwerken.

 

De Haagse PVV heeft raadsvragen gesteld naar aanleiding van het artikel in de Telegraaf waarin valt te lezen dat een vrijwilliger niet langer welkom is in het buurtcentrum De Mussen omdat moslima’s geen man als Nederlands leraar willen.

Fractievoorzitter Karen Gerbrands: “Ongelooflijk dat een vrijwilliger wordt ingeruild voor een betaalde leerkracht omdat moslima’s geen man als leraar accepteren. Dit is Nederland, geen Saudi-Arabië! Het buurcentrum De Mussen werkt de integratie van moslims hiermee juist tegen. Daarom heb ik het college gevraag de subsidiekraan naar dit buurtcentrum onmiddellijk dicht te draaien. Ook wil ik dat alle buurcentra in Den Haag kritisch worden onderzocht en dat er wordt gekort op de subsidie als de integratie wordt tegengewerkt. Tot slot hoop ik dat het college eindelijk eens het gevaar van de islam gaat inzien, want kleine moslimjongetjes in dit buurthuis roepen gewoon dat onze koppen eraf gaan als zij hier straks de baas zijn.”

Overeenkomstig art. 30 van het Reglement van orde stelt het raadslid Karen Gerbrands de volgende vragen:

  • Bent u bekend met het bericht ‘Gestruikeld over hoofddoek’?
  • Hoe beoordeelt u het feit dat vrijwilliger Dominic Boot na vijftien jaar moest vertrekken bij buurtcentrum De Mussen omdat moslima’s geen man als Nederlands leraar accepteerden en dat daar nu een met subsidiegeld betaalde vrouwelijke leerkracht voor in de plaats is gekomen?
  • Bent u het met de PVV eens dat  moslims in Den Haag zich moeten aanpassen aan de Nederlandse normen en waarden en dat het krijgen van (Nederlandse) les van mannelijke leraren daarbij hoort? Zo nee, waarom niet?
  • Deelt u onze mening dat Dominic Boot onterecht is verweten onvoldoende gevoelig te zijn voor de cultuur van die vrouwen maar dat het juist de leiding van het buurcentrum De Mussen is die onvoldoende gevoelig lijkt te zijn voor onze Nederlandse cultuur?
  • Bent u het met de PVV eens dat de leiding van het buurtcentrum De Mussen een verkeerd signaal afgeeft en de integratie van moslims tegenwerkt door toe te geven aan een middeleeuwse woestijnideologie? Zo nee, waarom niet?
  • Deelt u onze mening dat er sancties moeten worden opgelegd als buurtcentra de integratie tegenwerken? Zo nee, waarom niet?
  • Bent u bereid de subsidiekraan naar buurcentrum De Mussen onmiddellijk dicht te draaien? Zo nee, waarom niet?
  • Bent u bereid om alle buurtcentra in Den Haag kritisch onder de loep te nemen en sancties op te leggen als de integratie wordt tegengewerkt door te korten op de subsidie? Zo nee, waarom niet?
  • Snapt u dat veel Nederlanders genoeg hebben van de islam als zij  horen dat kleine moslimjongetjes zeggen „Als wij hier straks de baas zijn, gaan al jullie koppen eraf”? 
  • Bent u bereid om nu eindelijk eens uw eigen kop uit het zand te halen en Den Haag te de-islamiseren?

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij sturen geregeld nieuwsbrieven om onze achterban op de hoogte te houden van nieuws & ontwikkelingen. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken.

Volg ons op...