Preventief fouilleren

 

Na weer een steekpartij pleiten Hart voor Den Haag en de PVV opnieuw voor preventief fouilleren.

De Mos en Kruis: “Meer tégen wapenbezit en wapengeweld” 
In de Albert Heijn op de Turfmarkt in het centrum van Den Haag heeft dinsdagochtend weer een steekpartij plaatsgevonden. Daarbij is een dode gevallen. Dat bevestigt de politie.

“Vreselijk. We leven intens mee met de nabestaanden en de geschrokken medewerkers van het AH-filiaal,” aldus de raadsleden Richard de Mos (Hart voor Den Haag) en Sebastian Kruis (PVV) die willen dat er meer wordt wordt gedaan tégen wapenbezit en wapengeweld. 

Daarom pleiten te partijen opnieuw voor preventief fouilleren. “Er moeten echt meer maatregelen komen om geweldsincidenten en wapenbezit tegen te gaan. Den Haag lijkt steekstad nummer één te worden. Daarom willen wij dat de politie streng gaat controleren bij de in- en uitvalswegen van de stad, maar ook in wijken waar wapenbezit schering en inslag lijkt geworden.” 

Stijgende lijn aantal verwarde personen
Beide partijen zien, o.a. dankzij bezuinigingen op de GGZ-zorg, het aantal verwarde personen toenemen. 
“We weten natuurlijk nog niet of we de 56-jarige verdachte die is aangehouden daar onder moeten scharen, feit is wel dat de politie een stijgende lijn van het aantal incidenten rond mensen met verward gedrag ziet. Ook het messenbezit onder jongeren neemt schrikbarend toe.  Met deze feiten moet eindelijk beleid worden uitgestippeld om het messengeweld een halt toe te roepen.” 

Beide raadsleden stellen schriftelijke vragen aan het college
Overeenkomstig Artikel 30 van het Reglement van Orde stellen de leden De Mos (Hart voor Den Haag) en Kruis (PVV) vragen aan de voorzitter van de Haagse gemeenteraad. 

1) Bent u bekend met het dodelijke steekincident bij het AH-filiaal aan de Turfmarkt (1)? 

2) Klopt het dat messenbezit en messengeweld een schrikbarende stijgende trend kent in onze stad? Graag een gedetailleerd antwoord. 

3) Wilt u messenbezit en messengeweld beteugelen door preventief fouilleren in te voeren? Graag een gedetailleerd antwoord. 

4) Klopt de stellingname van de politie dat het aantal verwarden op straat toeneemt? Zo ja, wat is hun aandeel in messenbezit en messengeweld? 

5) Welke andere maatregelen neemt u tegen messenbezit en messengeweld? Graag een gedetailleerd antwoord. 

(1) https://www.omroepwest.nl/nieuws/4729713/medewerker-albert-heijn-doodgestoken-in-filiaal-haagse-turfmarkt

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij sturen geregeld nieuwsbrieven om onze achterban op de hoogte te houden van nieuws & ontwikkelingen. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken.

Volg ons op...