Korte metten straatraces

Sebastian Kruis stelt schriftelijke vragen

Bijna dagelijks ontstaan er op de Haagse wegen gevaarlijke situaties vanwege straatraces. Recent nog raakte een zwangere bestuurster van een scooter gewond nadat zij was aangereden tijdens een straatrace op de Stationsweg. Raadslid Sebastian Kruis van de Haagse PVV is er helemaal klaar mee en wil dat er korte metten wordt gemaakt met de straatraces. Vandaar dat hij bij de commissievergadering bestuur aanstaande woensdag burgemeester Pauline Krikke gaat bevragen over het onderwerp. Wat Kruis betreft moeten de hotspotgebieden voor straatraces in kaart worden gebracht en moet de politie hier extra patsercontroles gaan uitvoeren.

Raadslid Sebastian Kruis: “We krijgen veel meldingen binnen van burgers over levensgevaarlijke taferelen op de Haagse wegen. Soms met ernstige afloop tot gevolg. Er moet daarom korte metten worden gemaakt met straatraces. De openbare weg is geen racebaan!”

Rondvraag commissie bestuur 11 september 2019: Korte metten maken met straatraces
De Haagse PVV heeft de volgende vragen heeft aan de burgemeester:

  • Is het u bekend dat de Haagse wegen vaak het toneel zijn van straatraces en dat dit geregeld leidt tot gevaarlijke situaties en ernstige incidenten, zoals recent nog toen een zwangere bestuurster van een snorscooter gewond raakte in de Wagenstraat nadat zij was aangereden tijdens een straatrace?
  • Hoeveel meldingen komen er jaarlijks binnen over straatraces in Den Haag?
  • Hoeveel verkeersongevallen vinden er jaarlijks plaats in Den Haag als gevolg van straatraces?
  • Is het u bekend dat de Stationsweg een hotspot is voor straatraces? Welke hotspots zijn er nog meer bekend bij de gemeente en de Haagse politie?
  • Bent u het met de PVV eens dat de Haagse openbare weg geen racebaan is en we daarom korte metten moeten maken met straatraces?
  • Bent u bereid om in overleg met de driehoek in de hotspotgebieden voor straatraces meer politie (patser)controles te laten plaatsvinden?

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij sturen geregeld nieuwsbrieven om onze achterban op de hoogte te houden van nieuws & ontwikkelingen. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken.

Volg ons op...